Blynai kasdienai ir ypatingoms progoms: 4 receptai

BlynaiBlynai niekuomet neatsibosta. Jei ir pabostų vienas blynų receptas, visada galima rasti naują, kuris nustebins ir taps mėgstamiausiu. Prie blynų galima derinti uogienę, jogurtą, įvairius sūrius padažus, džiovintus vaisius, riešutus, medų. Tai puikus patiekalas, kuris neapsunkina virškinimo, jį lengva pagaminti ir jis estetiškai atrodo lėkštėje, jei tik kepant nepagailima kantrybės. Ieškote naujo blynų recepto? Pateikiame net keturis.

Blynai su čederio sūriu

Jums reikės: stiklinės kvietinių miltų, 2 šaukštų cukraus, 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių, 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, smulkinto muskato, 1 kiaušinio, stiklinės pieno, 2 šaukštų augalinio aliejaus, stiklinės smulkinto čederio sūrio, šiek tiek trintų obuolių. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir muskatą. Tuomet įmuškite kiaušinį, įpilkite pieno, aliejaus, susmulkintą čederio sūrį. Masę kruopščiai išmaišykite. Kepkite iš masės blynus taip, kad apskrustų abi pusės. Šie blynai gali būti patiekiami su trintais obuoliais. Dviejuose tokiuose blynuose yra 286 kalorijos, 15 g riebalų, 73 miligramai cholesterolio, 569 miligramai natrio, 27 gramai angliavandenių, 10 gramų baltymų.

Blyneliai pusryčiams

Pasiruoškite šiuos ingredientus: 3 kiaušinius, stiklinę pieno, arbatinį šaukštelį kepimo miltelių, apie 300 gramų miltų, šaukštą cukraus, žiupsnelį druskos, mėgstamo aliejaus. Giliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi. Tuomet supilkite pieną ir masę gerai išmaišykite. Į dubenį pamažu berkite miltus ir maišykite, suberkite kepimo miltelius, druską. Miltų reikia tiek, kad tešla nebūtų pernelyg skysta, tačiau lengvai nubėgtų nuo šaukšto. Įkaitiname keptuvę ir šaukštu į keptuvę įleidžiame nedidelius blynelius. Apkepame iš abiejų pusių. Šiuos purius nedidelius blynelius tinka valgyti su uogiene, obuoliene, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais padažais. Dėl mažos formos blyneliai atrodo dekoratyviai, juos galima įsidėti į pietų dėžutę, jei lieka nuo pusryčių.

Fantastiški blynai su kefyru

Reikalingi ingredientai: 150 mililitrų kefyro, 150 gramų kvietinių miltų, 2 šaukštai cukraus, arbatinis šaukštelis kepimo miltelių, žiupsnelis druskos, kiaušinis, 2 šaukštai sviesto, aliejus. Į gilų dubenį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinį, ištirpintą kambario temperatūros sviestą. Šiuos ingredientus gerai išplakite. Tuomet pamažu berkite miltus ir vėl gerai maišykite. Suberkite kepimo miltelius, druską, masę vėl permaišykite. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite gana storus blynus juos apversdami. Iš masės turėtų išeiti 8-9 blynai. Valgykite šiuos blynus su mėgstamomis uogienėmis, uogienės ir grietinės mišiniu, medumi, klevų sirupu, šviežiais trintais vaisiais ar uogomis.

Blyneliai su aguonomis

Ingredientai: 2 kiaušiniai, 2 šaukštai cukraus, 150 mililitrų jogurto, 200-250 gramų miltų, 3-5 šaukštai aguonų, aliejus. Giliame patogiame dubenyje gerai suplakite kiaušinius su cukrumi. Supilkite jogurtą. Geriausiai tiktų priedais nepaskanintas jogurtas, tačiau tai gali būti ir jūsų mėgstamo skonio jogurtas. Pamažu į dubenį berkite miltus ir gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite aguonas ir masę vėl permaišykite. Kepkite blynus norimo dydžio, apverskite, kad apkeptų abi pusės. Šiuos blynus tinka valgyti su įprastais saldžiais padažais, tačiau norint, kad išryškėtų aguonų skonis, verčiau naudokite neintensyvų skonį, pavyzdžiui, jogurtą arba saldintą grietinę. Tinka ir medus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *